Curs de specializare autorizat ANC (Autoritatea Naţională pentru Calificări)
Cod COR 342310
Programul se adresează celor care practică sau au practicat dansul la nivel profesionist şi doresc să instruiască alte persoane.
Activitatea desfăşurată de către instructorul de dans poate fi destinată unor largi categorii de beneficiari: copii, tineri, adulţi, persoane de vârsta a treia, persoane cu preferinţe pentru un anumit gen muzical, persoane cu diverse dizabilităţi etc. în vederea satisfacerii cerinţelor acestora privind recreerea, socializarea şi petrecerea în mod plăcut a timpului liber.
Pe de altă parte, activitatea poate urmări şi formarea deprinderilor şi atitudinilor pentru dans în situaţia persoanelor interesate să-şi dezvolte performanţele proprii, să cultive dansul ca pe o profesie sau parte a unei profesii şi să participe în mod individual sau în calitate de componenţi ai unor trupe, în cadrul unor evenimente diverse: spectacole, emisiuni de televiziune, filme, videoclipuri, concursuri etc.
Împreună cu Licența WD, pachetul oferit de parteneriatul ACT-LIGA oferă cel mai complex stagiu de Pregătire-Instruire-
Perioada desfăşurării
Perioada desfăşurării 19 octombrie - 21 noiembrie 2024
Data limită înscriere curs: 14 octombrie 2024
Examen de absolvire: 22 noiembrie 2024
Completare formular înscriere curs
Tarif înscriere și examinare
Tarif participare la curs: 3000 lei
Preț promoțional 2500 lei
Preț Membrii Federației Liga Dansatorilor 2000 lei/participant
Taxă de examen de absolvire: 200 lei/participant
Plata se va efectua după aprobarea dosarului de înscriere și emiterea facturii.
Documente înscriere curs
* Carte de identitate;
* Certificat de naștere;
* Diplomă de studii;
* Adeverință de la medicul de familie cu mențiunea „apt pentru efort fizic”;
* Link portofoliu.
Condiții de acces
absolvent de liceu și experiență în domeniul dansului sau domenii conexe, care au de-a face cu mișcarea scenică, ritmicitatea, muzicalitatea motrică (gimnastică artistică, gimnastică ritmică, gimnastică aerobică, patinaj artistic etc.)
Tematică
- Selecţionarea dansatorilor (Stabilirea criteriile de selecţie, verificarea aptitudinile pentru dans ale participanţilor la selecţie, adoptarea deciziei de selecţionare)
- Pregătirea instruirii (definirea obiectivelor operaţionale ale şedinţelor de instruire, stabilirea conţinutului activităţilor de instruire, constituirea grupele de lucru, asigurarea resursele necesare, pregătirea instrumentelor de lucru )
- Instruirea dansatorilor (derularea programului de încălzire a dansatorilor, executarea demonstraţiilor de dans, facilitarea procesului de învăţare a dansului). Procesul de instruire are în vedere aspectele legate de anatomia și fiziologia mișcării, aspecte ale psihomotricității, analizatorii, kinesiologie, biomecanică ș.a. la care se adaugă factorii pregătirii (pregătirea tehnică, pregătirea artistică, pregătirea psihologică, pregătirea teoretică, pregătirea fizică)
- Monitorizarea dansatorilor (urmărirea evoluţiei şi progreselor înregistrate de în procesul de instruire şi îndrumarea acestora, în funcţie de performanţele individuale şi intenţiile exprimate)
- Evaluarea dansatorilor (elaborarea si aplicarea instrumentelor de evaluare, înregistrarea rezultatelor în urma evaluării). Evaluarea se aplică în timpul sesiunilor de pregătire, la finalul unor etape, testul suprem fiind competiția, spectacolul, când juriu/arbitrii apreciază evoluția dansatorilor din acel moment.
- Crearea coregrafiilor simple (stabilirea temei coregrafice, stabilirea aspectelor tehnice ale coregrafiei, realizarea scenariul coregrafic). Crearea produsului artistic la un nivel corespunzător unor standarde ale școlii, ale unei competiții, ale unei organizații presupune pregătirea actului artistic propriu-zis. Aceasta vizează pregătirea materialului tehnic în contextul acompaniamentului muzical umărind o structură coregrafică și o exprimarea emoțional-artistică.
- Managementul activității de instructor de dans
- Asigurarea igienei personale şi a stării de sănătate – noțiuni de bază legate de asigurarea stării de sănătate, igiena echipamentelor și a resurselor, condiții privind optimizarea stării de sănătate în cadrul activităților corporale.
- Aplicarea normelor de sănătate şi securitate în muncă şi în domeniul situaţiilor de urgenţă – noțiuni de bază și noțiuni din „meniul” antreprenorului!
- Organizarea activităţii – managementul carierei și aceesul la forme de pregătire și perfecționare în domeniul specializării, organizațiile, federațiile, ligile, forurile tutelare naționale și internaționale care asigură profesionalizarea, canalele media.
Portofoliu candidat
adeverință/e, diplome de participare privind practicarea dansului/gimnasticii (aerobică, acrobatică, ritmică, sportivă) sau absolvent de liceu cu profil artistic dans, alte certificări de calificare/specializare în domeniul dansului sau domenii conexe;
Echipament specific
Prosopel propriu, tricou de schimb (dacă este cazul!).
Formatori/specialiști
Dr. Georgeta Vlăduțu (coordonator proiect), Maricela Alexa, Anca Roman, drd Ana Bănuță, Cornel Tătaru, Paul Crăciun, Georgiana Vlăduțu și alți specialiști sursă.
Locul de desfășurare
- strada Livezilor Nr. 28, oraș Pantelimon, județul Ilfov;
- locații partenere din București.
Ultimii ani au adus la lumină dansatori și trupe dans care au performat pe scene la diferite concursuri de talente sau la competiții naționale și internaționale.
Instructorul de dans a devenit un specialist a cărui pregătire trebuie să fie multidisciplinară, cerințele profesionale fiind din ce în ce mai provocatoare pe linie teoretică, tactică, psihologică, artistică etc.
Act Professional Academy prin formatul cursului autorizat de instructor de dans, dorește să se ridice la nivelul acestor cerințe și direcții de dezvoltare ocupaționale, astfel încât absolvenții noștrii să profeseseze la cel mai înalt standard și să aibă succes!
Cursul are un pronunțat caracter practic – aplicativ, metodele folosite de formatori regăsindu-se: metoda chestionarului (test scris, interviu), observare directă, simularea, demonstraţia, metoda algoritmică, exersarea, studierea materialelor video de referință, portofoliul personal, rapoarte ale specialiştilor care au urmărit modul de obţinere a rezultatelor în timp şi contexte diferite, realizarea de proiecte pe diferite teme conform competenţelor din standardul ocupaţional.